Yeni karar yayımlandı: Kamuda fazla mesai ve izin düzenlemeleri

Cumhurbaşkanlığı'nın aldığı kararlarla birlikte kamuda mesai ve izin düzenlemelerinde köklü değişiklikler yaşanacak. İşte, bu önemli değişikliklerin detayları:

Kamu personeli artık zorunlu olmayan fazla mesai ve nöbet uygulamalarıyla karşılaşmayacak. İzinlerin kullanımı ise yıl içinde gerçekleştirilecek. Servis hizmetlerinde de önemli değişiklikler yaşanacak; toplu taşıma bölgelerindeki servis hizmetleri sona erecek ve dışarıdan alınan servisler mevcut sözleşmeleri bitene kadar devam edecek.

İş Kanunu ve İzin Düzenlemelerindeki Yenilikler

Fazla mesai yapıldığında, çalışanlar serbest zaman kullanma imkanlarına öncelik verecekler. İş Kanunu'na göre fazla çalışma yapan işçilere, zamlı ücret yerine her saat için belli bir süre serbest zaman verilecek. Biriken izinlerin kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapılacak ve bu şekilde tasarruf sağlanacak.

Kamu Hizmetlerindeki Değişimler

Kamuda çalışanlara verilen koruyucu giyim ve donanım malzemeleri sadece ilgili işlerde çalışanlara sağlanacak ve ödeme şekilleri standartlarla uyumlu olacak. Kamuda derece yükselmeleri, sadece yönetici kadrolarıyla sınırlı tutulacak.

Personel Servislerindeki Yenilikler

Toplu taşıma bölgelerindeki personel servisleri kaldırılacak. Ancak, mevcut hizmet alımı yoluyla sağlanan servisler, sözleşme bitimine kadar devam edecek. Yakın yerleşkelerdeki kamu kurumları, personel servis hizmetlerini birlikte ihale edecek ve servisten yararlanan kişi sayısı aracın kapasitesine göre belirlenecek.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte kamuda verimliliğin artırılması ve tasarruf sağlanması hedefleniyor. Kamu personeli için yapılan bu önemli değişiklikler, daha etkin bir çalışma ortamının oluşturulması amacıyla hayata geçiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri