Torba yasa ile Bağ-Kur emeklilik prim gün sayısı düzenlemesi: 7200 gün mü geliyor?

Son dönemde Türkiye’nin sosyal güvenlik sisteminde önemli değişiklikler gündemde. Bu değişikliklerin başında, Bağkur prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne indirilmesi yer alıyor.

Torba Yasa kapsamında ele alınan bu düzenleme, özellikle esnaf ve serbest meslek sahipleri için büyük bir önem taşıyor. Peki, bu düzenleme gerçekten hayata geçecek mi? İşte Torba Yasa ile ilgili son durum ve beklentiler.

Torba Yasa, birçok sosyal güvenlik düzenlemesini kapsıyor. Bu düzenlemelerden en çok merak edilen konu, Bağkur prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesi. 2008 yılında yapılan sosyal güvenlik reformu ile işçi ve memurların emeklilik primi 7200 gün olarak belirlenmişti. Ancak, Bağkurlular için bu süre 9000 gün olarak kalmıştı. Şimdi ise, bu süreyi 7200 güne çekme planları yeniden gündemde.

Bakan ışıkhan’ın açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Bağkur emeklilik prim gün sayısının 7200 güne indirilmesi Orta Vadeli Plan'da yer alacak. Bu düzenleme mutlaka yapılacak, ancak bütçe disiplinini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor." dedi. Ayrıca, ev kadınlarına prim desteği ve diğer sosyal güvenlik reformları hakkında da bilgi verdi.

Torba Yasa ile birlikte, ev hanımlarına emeklilik prim desteği, kademeli emeklilik ve 3600 ek gösterge gibi çeşitli düzenlemelerin de yapılması bekleniyor. Bu düzenlemelerin Meclis'ten geçmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşması öngörülüyor.

Ne zaman gerçekleşecek?

Meclis'in ekim ayında başlayacak çalışmalarında, Bağkur prim gün sayısının düşürülmesi konusunun ele alınması bekleniyor. Eğer düzenleme kabul edilirse, Bağkur sigortalıları için erken emeklilik fırsatları doğacak ve sosyal güvenlik sisteminde önemli değişiklikler yaşanacak.

Bu gelişmeler, özellikle esnaf ve serbest çalışanlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Ancak, düzenlemenin detayları ve kesinleşme tarihi hakkında resmi açıklamalar bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haber Haberleri