Moğolistan’da keşif sırasında bulunan bu madenin, Çin’in ekonomisinde devrim yaratarak, Çin ekonomisini tek başına kalkındırabilecek kadar değerli olduğu bilgisi verilirken, bu değerli maden niyobobaotit adı verilen bir cevher olduğu açıklandı.
Süper iletken görevi gören bu metal teknolojide devrim yaratacak!
Bu değerli maddenin, çok değerli bir metal olan toprak elementi niyobyum’u içerisinde barındırdığı ile ilgili bilgi verilerek, niyobobaotit adı verilen metalin altından 10 kat daha hızlı iletken özelliğe sahip olduğu bilgisi verildi. Süper iletken görevi gören bu metal, daha ileri zamanlarda elektrikli arabalarda dahil olmak üzere teknolojinin birçok alınanında kullanılması bekleniyor.
Çin’in ekonomisinde devrim yaratacak!
South China Morning Post’un haberinden elde edilen bilgilere göre, Moğolistan’da keşif sırasında bulunan bu madenin, Çin’in ekonomisinde devrim yaratarak, Çin ekonomisini tek başına kalkındırabilecek kadar değerli olduğu yönünde bilgiye ulaşılırken, bu değerli maden niyobobaotit adı verilen bir cevher olduğu bilgisi verildi. Niyobobaotit olarak adlandırılan bu metalin, niyobyum, baryum, titanyum, demir ve klorürden oluştuğu bilgisine ulaşıldı.
Morning Post’un haberine göre, bu cevherin açık gri renkte bir metal olduğu ve şu anda çoğunlukla çelik üretiminde kullanıldığı bilgisi yer alıyor. Ayrıca, önemli bir ağırlık eklemeden güçlendiren niyobyum, diğer alaşımların metal karışımlarından yapılmış malzemeler yapımında da kullanılmakta.
Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanan açıklamadan elde edilen verilere göre, düşük sıcaklıklarda süper iletken olduğundan parçacık hızlandırıcılarda kullanılacağı bilgisi yer alırken, S&P Global’e göre bu piller lityumla birlikte kullanıldığında elektrikli araçlardaki yangın riskini neredeyse sıfırlayabilecek kadar azaltması tahmin ediliyor. Niyobyum-lityum piller, geleneksel lityum pillere göre daha hızlı şarj olarak, lityum pillere göre ise ömrü 10 kat daha uzun olduğu bilgisi verildi.