Tapu sahibi olanlar bu haber sizlere ev alım ve satımlarında yönetmelikler belli oldu!

Tapu işlemlerinde yapılması beklenen yeni bir düzenleme ile ev alım satımları yine gündeme geldi. Alım satım işlemleri yapılırken gayrimenkullerin gerçek bedellerini ortaya çıkaracak o belge zorunlu hale getirilecek.

İşte, milyonları ilgilendiren tapu yeniliğinin detayları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni tedbirler neticesinde artan fiyatlara karşı önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu önlemler içerisinde gayrimenkul sektöründe de kurallar artırılıyor.

Türkiye'den ev satın almak ya da satmak isteyen yabancı uyruklu bireylerin yapması zorunlu olduğu tapu işlemlerinde sunması gereken zorunlu evraklar içerisindeki belgelerin ilk sırada yer alan o evrak her konut için zorunlu hale gelebilir. Evin asıl değerini belirmesi yönünde piyasa değerleri ve gerçek değerleri arasındaki farkı kontrol altına almayı amaçlayarak aynı zamanda vergilerinde tam olarak ödenebilmesi için o belgenin zorunlu tutulacağı ifade ediliyor.

Tapuda zorunlu hale gelecek belge!

Özellikle de vergilerin tam anlamıyla ödemesinin alınabilmesi için tapuda yeni dönem şartlarının değişeceği konuşuluyor. Söz konusu olan yenilikle beraber sadece yabancı uyruklu kişilerin zorunlu tutulduğu bu belgenin artık herkes tarafından talep edileceği söylentisi dolanıyor. Gayrimenkul almak veya satmak istediğinde kredi ile yapılan satış işlemlerinde zorunlu olarak istenilen gayrimenkul ekspertiz raporunun her konut için zorunlu hale geleceği duyuruldu.

Söz konusu olan bu zorunluluk 2018 yılı sonunda Meclis gündeminde torba yasa içerisinde gelmiş fakat bu kapsamda da Meclis’te torbadan çıkarılan bir sonuç olmamıştı.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri