Sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altında tutuyor…

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre etkisini sürdürmeye devam ediyor. Batı bölgelerinde sıcaklıkta hafif bir azalma gözlemlense de, genel olarak mevsim normalleri üzerinde seyir bekleniyor.

Batı bölgelerde yağış beklentisi

Marmara Bölgesi, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya kalacak. Özellikle Kırklareli çevresinde sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları bekleniyor. Diğer batı kesimlerinde ise az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak. Edirne’de 24°C, İstanbul’da 26°C ve Kırklareli’nde 22°C’lik sıcaklık değerleri kaydedilecek.

Ege ve akdeniz’de hava açık

Ege Bölgesi’nde, İzmir’in kuzey kesimleri sağanak yağış alırken, genel olarak az bulutlu ve açık hava hâkim olacak. Muğla 29°C, Denizli 31°C sıcaklıklarla dikkat çekerken, Akdeniz Bölgesi’nde de benzer bir açık hava durumu bekleniyor. Adana’da sıcaklık 35°C’ye kadar çıkabilir.

İç anadolu ve karadeniz’de iklim durumu

İç Anadolu Bölgesi, az bulutlu ve açık bir hava ile sakin günler geçirecek. Ankara 29°C, Eskişehir 29°C olarak ölçülecek. Batı Karadeniz’de ise gece saatlerinde Düzce çevresinde yerel sağanaklar görülebilir. Bolu 29°C, Kastamonu 28°C sıcaklıklarıyla dikkat çekiyor.

Doğu ve güneydoğu anadolu hava durumu

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri genel olarak az bulutlu ve açık bir hava ile karşılaşacak. Malatya 27°C, Diyarbakır 32°C sıcaklıkları ile yaz günlerinin tadını çıkarmaya devam edecek.

Bu sıcak hava dalgası, önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecek gibi görünüyor. Vatandaşların hava koşullarına dikkat etmesi ve gerekli önlemleri alması öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri