SGK duyurdu: Üniversite öğrencilerinin GSS prim borcu silinecek!

SGK, üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir destek sağlayarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini sağlıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

2012 yılında başlatılan genel sağlık sigortası zorunluluğu kapsamında biriken ödemeler, artık öğrenciler için bir yük olmaktan çıkıyor. Devletin dar gelirli ailelere sunduğu GSS prim desteğiyle birlikte, öğrencilerin maddi yükü azalıyor ve sağlık hizmetlerine erişimleri kolaylaşıyor.

Nasıl Silinecek?

SGK'ya öğrenci belgesi ile birlikte başvuranların GSS prim borçları tek seferde silinecek. Anne veya babasının sigortasından faydalanamayan öğrenciler, üniversite sınavını kazandıktan sonra biriken GSS borçlarını tamamen sildirebilecekler. Öğrenci belgesi ile birlikte en yakındaki SGK merkezine giderek borçlarını otomatik olarak sildirebilecekler. Bu işlem, her yıl öğrenci tarafından belge çıkartılarak kuruma gidilip yapılması gerekiyor.

Devletin Sağladığı Destekler

SGK'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım programı kapsamında, üniversite öğrencilerine prim ödeme desteği de sağlanıyor. 18 yaş üstü aile bireyleri, kimlik belgesi ile başvurduklarında aylık 800,10 TL ödeme desteğinden faydalanabiliyorlar. Bu destek, sosyal güvencesi bulunmayan ve aile içinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin 1/3'ünü karşılayan bireyler için geçerlidir.

Kimler Faydalanabilir?

Sosyal güvencesi bulunmayan ve aile içinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin 1/3'ünü karşılayan bireyler, GSS prim desteğinden faydalanabilirler. 2024 yılı için brüt asgari ücret tutarı 6.667,50 TL olarak belirlenmiştir. Bu destekle, ihtiyaç sahibi öğrencilerin GSS primleri ödenerek ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanıyor. Devletin sağladığı bu desteklerle, öğrencilerin maddi yükü azaltılarak eğitim hayatlarına destek olunuyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri