Sağanak yağışlar geri dönüyor: Şemsiyelerinizi hazırlayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren yurt genelinde etkili olacak sağanak yağışların habercisi oldu.

Uzmanlar, bu değişimin, özellikle batı bölgelerinde yoğunlaşacağını ve tüm ülkeye yayılacağını belirtiyor. Bugün ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilirken, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. Ancak, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis riski bulunuyor.

Hava sıcaklıkları ve rüzgâr

Hava sıcaklıklarının genel olarak artmaya devam etmesi bekleniyor. Özellikle doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında, batıda ise normallerin üzerinde sıcaklıklar yaşanacak. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölge bazında hava durumu

  • Marmara: Parçalı ve az bulutlu. Pus ve sis bekleniyor.
  • Ege: Az bulutlu ve açık. Sıcaklık 30°C'ye kadar çıkacak.
  • Akdeniz: Hava açık, sıcaklık 35°C’ye ulaşacak.
  • İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde pus riski var.
  • Karadeniz: Yerel sağanaklar ve sis bekleniyor.
  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu bir hava hüküm sürecek.

Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan sağanak yağışlar için hazırlık yapmanızı öneriyoruz. Şemsiyelerinizi unutmayın ve hava durumunu takip etmeye devam edin!

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri