Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın deprem uyarısı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin belirli bir ilinde son 127 yılda deprem olmamasının riskli olduğunu vurguladı.

. Kuzey Anadolu Kırığı'nın önemli kollarını açıklayan Ercan, fayın en hassas bölgesinin Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca olduğunu belirtti. Ayrıca, Balıkesir için de 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

Fay Hattının Etki Alanı

Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın etkin bölgelerini açıkladı. Özellikle Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca hattının dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, Balıkesir'in deprem riskine karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Balıkesir'de Deprem Tehlikesi

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Balıkesir'de son 127 yılda deprem olmamasına rağmen, bu durumun tehlike arz ettiğini söyledi. Özellikle Edremit koyunda daha önce yaşanan depremlere dikkat çeken Ercan, bu kırığın yaklaşık 30 yılda bir hareket ettiğini ve önümüzdeki 10 yıl içinde bir depremin gerçekleşmesinin şaşırtıcı olmayacağını belirtti.

Prof. Dr. Ercan'ın Çağrısı

Prof. Dr. Ercan'ın uyarıları, ilgili bölgede yaşayanların ve yerel yönetimlerin deprem hazırlık çalışmalarını artırmaları gerektiğini vurguluyor. Toplumun deprem konusunda bilinçlendirilmesi ve yapısal düzenlemelerin yapılması, olası bir felaket durumunda can ve mal kaybını minimize etmek için önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri