O destek programına 12 bin 246 kişi başvuru yaptı! Kimler bu ödemeden faydalanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik sunulan 325 Euro'luk destek programına yoğun ilgi olduğunu duyurdu. Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, projeye sadece iki günde 12 bin 246 kişinin başvurduğu belirtil

İstihdam ve Aile Dostu Politikaların Odak Noktası

Çalışan anne desteği projesi, hem annelerin iş hayatındaki katılımını artırmayı hem de ailelerin ekonomik güvencesini sağlamayı hedefliyor. Bu destek programı kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan tüm çalışan annelerin başvuru yapabileceği belirtiliyor.

Ekonomik Etki ve İstihdam Artışı

Bakan Işıkhan, projenin 20 aylık süresince toplamda 7 bin kadının faydalanmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu destekle 3 bin 500 çalışan anneye yapılacak ödeme ile 3 bin 500 bakıcının istihdam edilmesi planlanıyor. Projenin bütçesinin 15,3 milyon euro olarak belirlendiği belirtildi.

Anne ve Çocuk İçin Ekonomik Güvence

Çalışan anne desteği, hem annelerin iş hayatında aktif kalmasını hem de çocuk bakımı için gerekli desteği almasını sağlayarak ailelerin refahını artırmayı amaçlıyor. Bu program sayesinde anneler, iş hayatında daha güvende hissedecek ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri