Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "yardımcı kaynaklar sıkıntılı"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için sunulan yeni kaynakların sıkıntılı olduğunu belirtti.

Ankara'da Gazi Anadolu Lisesi'nde tanıtılan yapay zekâ destekli 'MEBİ' platformu, öğrencilere güvenilir eğitim materyalleri sağlamayı hedefliyor. Bakan Tekin, "Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin kullandığı materyaller dışında başka yardımcı kaynaklara başvurduğunu görüyoruz. Ancak bu kaynakların hiçbirisi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmamıştır" dedi.

Eğitim altyapısı gelişiyor

Bakan Tekin, eğitim kurumlarının fiziksel ve teknolojik altyapısını güçlendirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurguladı. 20 yıl önce okulların fiziki koşullarının yetersiz olduğunu hatırlatan Tekin, "Artık okullarımız, gelişmiş ülkelerle rekabet edecek düzeye geldi. Tüm okullarımıza internet erişimi sağladık ve akıllı tahtalar ile sınıfları donattık" açıklamasında bulundu.

Doğru bilgi için güvenilir kaynak

Bakan, öğrencilerin dışarıda yer alan yardımcı kaynaklardan ziyade, resmi müfredatla uyumlu olan MEB tarafından onaylanan materyallere yönelmeleri gerektiğini belirtti. "En doğru bilgiyi, okullarımızdaki öğretmenlerimiz verir. Liselere geçiş ve üniversite sınavlarında sorulan sorular, tamamen müfredatımızla örtüşmektedir" diyen Tekin, öğrencilerin başka bir kaynağa ihtiyaç duymayacaklarını ifade etti.

Tekin, yeni eğitim modeli ve yapay zekâ uygulamalarıyla öğrencilere daha iyi hizmet sunacaklarını vurguladı. "Amacımız, öğrencilerimizin YKS sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamak ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim süreçlerini güçlendirmektir" diye ekledi. MEB, eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri takip ederek, öğrencilere daha etkili ve güvenilir bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri