Meteoroloji'den kritik yağış uyarısı: Bu 5 il dikkat çekiyor…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya bölgesinden başlayarak, akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde etkili olacak kuvvetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Gece saatlerinde Balıkesir'in kuzey ilçelerinde de benzer yağışların görülmesi bekleniyor.

MGM’nin son tahminlerine göre, Marmara’nın batısında öğleden sonra başlayan sağanaklar, akşam saatlerinde bölge genelini etkisi altına alacak. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava ile karşı karşıya. Meteorolojik verilere göre, Ankara’da hava sıcaklığı en yüksek 31, en düşük 16; İstanbul’da ise en yüksek 26, en düşük 19 derece civarında olacak. İzmir'de ise en yüksek 32, en düşük 19 derece ölçülmesi bekleniyor.

Olumsuzluklara karşı önlemler alınmalı

Meteoroloji, kuvvetli yağışların yol açabileceği olumsuz durumlar hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Su baskınları, ulaşımda aksamalar ve elektrik kesintileri gibi durumların yaşanabileceği konusunda uyarılar yapıldı. Bu nedenle, özellikle söz konusu illerde yaşayanların tedbir alması öneriliyor.

Kuvvetli yağışların etkili olacağı saatler içinde, vatandaşların hava durumu tahminlerini yakından takip etmeleri kritik önem taşıyor. Meteoroloji, halk sağlığını korumak amacıyla güncel bilgilerle önceden önlem almanın önemini vurguluyor. Bu süreçte dikkatli olmak ve gereksiz risklerden kaçınmak, güvenliğinizi artıracaktır.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri