Meteoroloji’den gök gürültülü sağanak uyarısı: 11 ilde kuvvetli yağış bekleniyor…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün itibarıyla 11 ilde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde, özellikle Marmara'nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Afyon, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Karadeniz ve çevresindeki illerde etkili olacağı tahmin edilen kuvvetli yağışlar, sel ve su baskınlarına yol açabilir. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde sağanak yağışların şiddetli olması bekleniyor

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde

Hava sıcaklıkları, mevsim normallerine gerilemiş durumda. Yapılan tahminler, önemli bir sıcaklık değişikliği öngörmüyor. Bu durum, yağışların etkisini daha belirgin hale getirebilir.

Rüzgâr durumu ve uyarılar

Rüzgâr genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Ancak, yağışların etkisiyle birlikte ara sıra orta kuvvette rüzgarlar görülebilir.

Yetkililer, yerel olarak meydana gelebilecek kuvvetli yağışlar sırasında sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksama, güçlü rüzgâr ve yerel dolu yağışlarına karşı dikkatli olunmasını öneriyor. Özellikle, yağış anında dikkatli olunması ve güvenli bölgelerde bulunulması tavsiye ediliyor.

Bu meteorolojik gelişmeler, tatilciler ve günlük yaşamı etkileyen bireyler için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Alınan önlemler, olası olumsuzlukları en aza indirmeye yardımcı olabilir.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri