Meteoroloji'den 20 kent için sarı kodlu alarm: Sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda hava durumu hakkında önemli uyarılar yaptı. Ceviz büyüklüğünde dolu yağışı ve kuvvetli fırtına birçok ilde etkili olacak. İşte detaylar...

Hava Durumu Tahminleri ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimleri parçalı bulutlu olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur'un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Yağışların Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevresinde batı ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ani Sıcaklık Düşüşleri

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da hissedilen sıcaklığın 45-46 dereceye ulaşacağını, ancak kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte sıcaklığın 28 dereceye düşeceğini ifade etti. Prof. Dr. Şen, ayrıca Düzce'de sıcaklıkların 12 derece birden düşeceğini belirtti.

Sarı Kodlu Alarm Verilen Kentler

Meteoroloji, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu alarm verdi.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri