MEB’den sert uyarı: Hayalet sınıflara göz açtırılmayacak…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında hayalet sınıflar ve fahiş kitap fiyatları gibi kritik konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erzurum'da gerçekleştirilen basın toplantısında, bu tür olumsuz uygulamaların tespit edilmesi halinde ciddi yaptırımların uygulanacağı vurgulandı. Tekin, geçen yıl hayalet sınıflar nedeniyle yaklaşık 500 okula ceza verildiğini belirterek, gelecekte bu sayının artabileceğini ifade etti.

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde mesleki teknik eğitim politikalarının yanı sıra okul-veli iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik hedeflerin de ön planda olduğunu açıkladı. Müfredatın yenilenmesi ve öğretmen eğitimi konularına da değinen Tekin, ortaokullarda zanaat atölyeleri kurduklarını ve meslek liseleriyle yeni iş birliği modellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

LGS ve açık lise geçişleri üzerine açıklamalar

LGS sonuçlarıyla ilgili mahkeme kararının öğrencilere olumsuz etkisi olabileceğini belirten Bakan, bu durumu temyiz etmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, lise son sınıf öğrencilerinin açık liseye geçişleriyle ilgili "merdiven altı" kurslara karşı sıkı önlemler alındığını ve bu uygulamaların engelleneceğini söyledi.

Özel okullar ve temizlik personeli

Bakan Tekin, özel okulların fahiş kitap fiyatlarına da sert tepki göstererek, sistemde yer almayan fiyatların denetlendiğini ve aşırı zam yapan okullara ceza kesildiğini belirtti. Ayrıca, okullardaki temizlik ve güvenlik personelinin istihdamında yeni bir model üzerinde çalışıldığını, bu yıl iki kat daha fazla personel alımı yapılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Hayalet sınıfların tespit edilmesi ve kapatılması için kararlı bir duruş sergileyen Bakan Tekin, eğitim kalitesini artırmak adına disiplinli bir yaklaşım benimsediklerini vurguladı. Müfredat değişiklikleri ve okul-veli iş birliği ile eğitimde önemli adımlar atmayı amaçlayan bakanlık, gelecekte daha iyi bir eğitim sistemi için gerekli tüm tedbirleri almayı sürdürecek.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri