Kelek Karpuz Satanlar Dikkat! Alıcı Başınıza İş Açabilir...

Mevsim meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı ve karpuz, kavun gibi lezzetler sofralarımıza renk katmaya hazırlanıyor.

Kelek Karpuz ve Kavun Alırken Dikkat! Satıcıdan Değişim veya Para İadesi Talep Edebilirsiniz

Mevsim meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı ve karpuz, kavun gibi lezzetler sofralarımıza renk katmaya hazırlanıyor. Fakat son zamanlarda, market, manav ve pazardan aldığınız karpuz ve kavunların evde dilimlendiğinizde renksiz ve tatsız olduğunu fark ediyorsanız dikkatli olmalısınız.

Olgunlaşmamış Karpuz ve Kavunlar Ayıplı Ürün Statüsünde

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, yetişmemiş, "kelek" karpuz ve kavunların "ayıplı ürün" statüsünde olduğunu ve bu durumda tüketicilerin satıcıdan ürünün değişimini veya parasını talep edebileceğini belirtti.

Tüketici Nasıl Hakkını Koruyabilir?

  • Fotoğraf Delili: Olgunlaşmamış meyvenin veya sebzenin fotoğrafını çekerek satıcıya bildirin.
  • Satıcı Kabul Etmezse: Zabıta ile tutanak hazırlayıp, kurumlara şikayet edebilirsiniz.
  • Hak Arama Yolları: Tüketici hakem heyetine başvuru yapabilir ve icra mahkemesine dilekçe verebilirsiniz. Mahkeme sonucunda tüketici 20 bin lira civarında maddi ve manevi tazminat kazanabilir.
  • Delil: Alış veriş fişi, tezgah ve olgunlaşmamış ürünün fotoğrafı delil olarak kabul edilir.

Bozulma Belirtisi Olan Ürünler de Ayıplı Ürün Sayılır

Bozulma belirtisi gösteren meyve ve sebzelerin de ayıplı ürün statüsünde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu tür ürünlerin satışı yasaktır.

Tüketiciler Dikkatli Olsun!

Mevsim meyveleri alırken dikkatli olun, olgunlaşmamış ürünlerden kaçının. Haklarınızı bilin ve satıcıdan değişim veya para iadesi talep etmekten çekinmeyin.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri