Kar geliyor! Hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ekim 2023 için Türkiye genelinde hava tahminlerini güncelledi. Güneşli havaların yanıltıcı olabileceği bu günlerde, kuzey bölgelerde kar ve yağmur bekleniyor.

Kuzeyde kar, güneyde güneş

Karadeniz bölgesinde özellikle Artvin ve Trabzon gibi illerde karla karışık yağmur yağması beklenirken, İstanbul ve çevresinde sağanak yağışlar etkili olacak. Ülkenin diğer bölgelerinde ise hava genel olarak açık ve az bulutlu geçecek. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte, dikkatli olunması gereken bir gün bizleri bekliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için yerel olarak kuvvetli yağış uyarıları yapıldı. Bu bölgelerde rüzgârın saatte 40-60 km'ye kadar çıkması öngörülüyor. Kastamonu çevrelerinde ise olumsuz hava koşullarının etkili olabileceği belirtiliyor.

İç Ege ve İç Anadolu’da ise zirai don riski gündemde. Pus ve sis gibi meteorolojik olaylar, tarım alanlarında tehlikeye neden olabilir. Bu nedenle çiftçilerin dikkatli olması önem arz ediyor.

Hava durumuna dair detaylı bilgi almak ve hazırlığınızı yapmak için yerel tahminleri takip etmeyi unutmayın. Unutmayın, Güneşin altındaki rahatlık, beklenmedik hava koşullarında yanıltıcı olabilir!

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri