İstanbul ve diğer büyük şehirler için sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumuna dair güncel tahminleri açıkladı. İstanbul ve diğer büyük şehirlerde sağanak yağış bekleniyor.

Bu gelişme, özellikle şehir içi ulaşım ve günlük planlamalar için dikkat edilmesi gereken bir durum oluşturuyor.

Yeni hava durumu raporuna göre, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul'da parçalı bulutlu bir havanın ardından yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ankara'nın ise kuzey ve doğu kesimlerinde benzer hava koşulları etkili olacak. Bu yağışların, özellikle akşam saatlerinde daha etkili olması öngörülüyor.

Yağışların kuvvetli olacağı bölgeler

Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya çevreleri, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde, yağışların şiddetli olması ve ani su baskınlarına yol açması ihtimali var. Vatandaşların, olası hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor.

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları, 3 ila 5 derece arasında artacak. Bu artış, sıcaklıkların 30 dereceleri bulacağı anlamına geliyor. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normallerinde seyredecek. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde parçalı ve az bulutlu hava koşulları hâkim olacak. Ancak bu bölgelerde de öğleden sonra yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Bölgesel hava durumu özetleri

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Hatay çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar.
  • İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar.
  • Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'de yerel kuvvetli yağışlar.

Bu hava durumu raporları, hem günlük planlamalarınızı hem de tatil planlarınızı etkileyebilir. Sağanak yağışlara karşı hazırlıklı olmanız, olası olumsuzlukları önlemede yardımcı olabilir.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri