İspanya'da tatilcilere yeni kural: Plajda yer ayırtanlara ağır cezalar!

İspanya'nın turistik sahil kasabası Calpe, plajda yer kapma savaşlarına son vermek için sert önlemler alıyor.

Artan şezlong savaşları ve sahipsiz eşya sorunu üzerine yerel meclis, sabahın erken saatlerinde plajlarda eşya bırakarak yer ayıran tatilcilere 9 bin TL (250 euro) para cezası kesileceğini duyurdu.

Calpe Belediye Meclisi, turistlerin havlu, sandalye ve şemsiye gibi eşyaları sabah 9.30'dan önce plajlara bırakmasını yasaklayarak sıkı denetim uygulayacak. Üç saatten fazla süreyle gözetimsiz şekilde plajda bırakılan eşyalar da cezaya tabi olacak.

İspanya'nın turizm bölgelerinde, özellikle Benidorm'un kuzeydoğusundaki kasabada yaz aylarında "boş ama rezerve edilmiş" şezlongları görmek artık sık rastlanan bir manzara haline geldi.

Turistler ve yerel halk memnuniyetsiz

Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran bu yeni düzenleme, turistler ve yerel halk arasında farklı tepkilere yol açtı. Bir TikTok kullanıcısı olan Clare Moore, "Bu otelde hayal kırıklığına uğratan tek şey, sabah 8'de kapıların açılması için sıraya girmek," şeklinde tepkisini dile getirdi. Moore ayrıca, çeşitli plajlardan şezlonglara havlu atan turistleri gösteren görüntüleri paylaşarak tartışmaya katkıda bulundu.

Belediye meclisi ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Yaz aylarında plajlarda yer ayırma konusundaki şikayetler arttı. Bu nedenle, eşya bırakıp ortalıktan kaybolan tatilciler için bu cezai önlemi aldık," ifadelerini kullandı.

Bu yeni düzenleme ile Calpe, turistlerin deniz kenarındaki eşyalarını sabahın erken saatlerinde bırakarak plajların hızla dolduğu şezlong savaşlarına son vermeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri