Her gün kullanacağınız o takviye sağlığınızı bozabilir! Kalp hastalıklarını artırıyor!

Son yurtdışı araştırmasına göre, balık yağı takviyelerinin etkileri incelendi ve kullanımının kalp hastalığı ve inme riskini artırabileceği ortaya çıktı. İngiltere'deki Biobank veri tabanından elde edilen veriler, 40 ile 69 yaş arasındaki 415 binden fazla

Araştırmanın Bulguları

Yapılan araştırmada, balık yağı takviyelerini düzenli olarak kullanan kişilerin yaklaşık üçte birinin kalp rahatsızlıkları bulunduğu tespit edildi. Ancak, sağlıklı kişilerde bu takviyelerin kullanımının inme ve kalp rahatsızlığı riskini artırabileceği belirlendi.

Risklerin İncelenmesi:

Araştırma sonuçlarına göre, sağlıklı kişilerde balık yağı takviyesi kullanımı atriyal fibrilasyon riskini %13 artırırken, inme riskinde %5'lik bir artışa neden olabilir. Bununla birlikte, kalp hastalığı olan kişilerde balık yağı takviyesinin çeşitli faydalar sağladığı da ortaya çıktı.

Kalp hastalığı bulunan kişilerin balık yağı takviyesi kullanması, atriyal fibrilasyonun kalp krizine dönüşme riskini %15 azaltırken, kalp yetmezliğinden ölme riskini %9 düşürebilir.

Yapılan araştırma, balık yağı takviyelerinin kullanımının kişinin mevcut sağlık durumuna göre farklı sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, balık yağı takviyelerinin kullanımı konusunda dikkatli olmak ve özellikle sağlık durumuyla ilgili uzmana danışmak önemlidir. Kullanmadan önce bir doktora danışmanız önerilir.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri