Hava durumu uyarısı: Yağışlı günler kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, uzun süredir devam eden sıcak hava dalgası bugünden itibaren yerini serin ve yağışlı bir havaya bırakacak.

Özellikle İstanbul Anadolu Yakası'nın doğu kesimleri ile Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya, Bilecik ve Kütahya bölgelerinde güçlü gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Öğleden sonra başlayacak olan sağanak yağışlarla birlikte ani sel ve su baskınları riski artacak. Vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Meteoroloji, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağışların etkili olabileceğini belirtiyor.

Bulutlu ve yağışlı bir gün: Hangi bölgeler etkilenecek?

Bugün Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgeleri genellikle çok bulutlu bir hava yaşayacak. Özellikle Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde de benzer yağışların olması bekleniyor.

Öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yağışların şiddetlenmesi öngörülüyor. Bu süreçte yıldırım, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması gerekiyor.

Yarın batı ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği öngörülüyor. Ancak doğu kesimlerde ise sıcaklıkların artarak mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor. Özellikle İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde güneyden esecek kuvvetli rüzgarların etkili olabileceği vurgulanıyor.

Yağışlı hava ve sıcaklık değişimleriyle birlikte konut piyasasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. TÜKONFED, önümüzdeki günlerde bu durumun konut kira fiyatlarına ve piyasa dinamiklerine etkilerini daha detaylı bir şekilde değerlendirecek.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri