Emekliler için geri sayım başladı: Uzman isimden seyyanen zam açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bugün yaptığı enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 38’e yükseldiğini açıkladı. Bu gelişme, temmuz ayında zam bekleyen emeklilerin ve memurların hesaplarını değiştirdi.

Enflasyonda Zirve Yüzde 75 – 76 Civarında Bekleniyor

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak 6 aylık zam oranını beklerken, Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 36’dan yüzde 38’e yükseldiği belirtildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonda zirvenin Mayıs ayında yüzde 75-76 civarında olacağını öngördüklerini ifade etti.

4 Aylık Enflasyon Rakamları ve Zam Oranları

Nisan ayı enflasyonu sonrası, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 4 aylık zam oranı yüzde 18,72 olarak belirlendi. Memur ve memur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu ve toplu sözleşme ve enflasyon farkı dahil memur zammı yüzde 13,56’ya yükseldi. Geriye ise sadece Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri kaldı.

Ekonomist Muhammet Bayram'ın Değerlendirmeleri

Ekonomist Muhammet Bayram, enflasyon beklentilerini değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

  • "Fiyatların doğal artışı artık halk nezdinde de satıcılar nezdinde de normal karşılanmakta. Eğer biz bu beklentiyi kırabilirsek ve enflasyon beklentileri sabitlenirse, enflasyonla mücadelede daha etkin adımlar atılabilir."
  • "Mayıs ve haziran ayında enflasyon oranları gelecek. Burada yüzde 3’er enflasyon gelirse, ilk altı aylık enflasyon farkı yüzde 25 olarak ortaya çıkacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farkıyla zam alacaklar. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi kısmi bir refah payı artışı beklentisi içerisindeyiz."

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri