Bayram öncesi destek ödemesi: 8 bin 895 TL ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yaptı. Şartları sağlayanlara 8 bin 895 TL ödeme yapılacak. Peki, bu yardımdan kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Kimler Yardım Alabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere ve koruyucu ailelere yönelik destek ödemelerini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılacak bayram yardımı, belirlenen kriterleri karşılayan kişilerin hesaplarına aktarılacak.

Çocuklu ve Koruyucu Ailelere Destek

Bakanlık, çocuklu ailelere ve koruyucu ailelere düzenli olarak sosyal destek ödemeleri yapıyor. Bu ödemeler, her ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılıyor. Kurban Bayramı nedeniyle haziran ayında ödemelerin daha erken yapılması planlanıyor. Ödeme miktarının 8 bin 895 TL'ye kadar çıkacağı açıklandı.

Ödeme Tutarları Artırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayında yapılan asgari ücret artışının ardından sosyal destek ödemelerinin de yükseltildiğini belirtti. Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya çıkardık. Koruyucu ailelere yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya yükseltildi. Şubat ayından itibaren bu artışlı ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına geçmeye başladı.”

Ödeme Detayları

  • Ödeme Miktarı: 8 bin 895 TL
  • Ödeme Tarihi: Her ayın 15’inden sonra (Kurban Bayramı öncesi haziran ayında erken ödeme yapılacak)
  • Ödeme Yeri: Hak sahiplerinin hesap numaraları veya en yakın PTT şubeleri

Başvuru ve Alım Şartları

Bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği şartları karşılaması gerekiyor. Başvurular, Bakanlık tarafından değerlendiriliyor ve uygun görülen kişilerin hesaplarına ödeme yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yardımı, Kurban Bayramı öncesinde ekonomik zorluk yaşayan ailelere büyük bir destek sağlıyor. Bu ödemeler sayesinde aileler bayramı daha rahat geçirebilecek. Bakanlık, sosyal yardım politikaları ile toplumun refah seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

Daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesinden detayları öğrenebilirler.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri