Avrupa Hava Tahmin Merkezinden Türkiye'ye Bu Hafta İçin Ciddi Uyarı: Bu Hafta Omega Blocking ve Trof Etkili Olacak!

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi (ECMWF) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'yi bu hafta boyunca Omega Blocking ve Trof etkisi altına alacak.

Avrupa Uyardı: Türkiye'de Bu Hafta Omega Blocking ve Trof Etkili Olacak!

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahmin Merkezi (ECMWF) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'yi bu hafta boyunca Omega Blocking ve Trof etkisi altına alacak. Bu durum, bazı bölgelerde sıcaklık düşüşü ve yağışlara neden olacak.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

ECMWF'nin tahminlerine göre, Omega Blocking ve Trof'un etkisiyle Türkiye'nin kuzey-iç ve doğu bölgeleri normalden daha soğuk olacak. Kıyı bölgeleri ve Güney Ege ise normalden biraz daha sıcak geçecek. Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise zaman zaman yağış bekleniyor.

Omega Blocking Nedir?

Omega Blocking, Yunan alfabesindeki omegaya benzeyen, Kuzey yarım kürede kış sonu ve bahar başlarında görülen bir hava olayıdır. Bu olayda jet rüzgarları kutba bakan taraflarında sıcak yüksek dili oluşturur ve hava soğuk kalır.

Trof Nedir?

Trof ise, alçak atmosferik basınçta, siklonik sirkülasyonun en az olduğu alan veya alçak basınç sahasının merkezden dışarıya doğru sündüğü bölgedir. Troflar genellikle yağışlı havalara neden olur.

Hava Durumu Nasıl Gelişecek?

Hava durumunun önümüzdeki günlerde nasıl gelişeceğine dair detaylı bilgiler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün web sitesini ve mobil uygulamasını takip edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri