AUZEF telafi (bütünleme) sınavı 2024: Tarihler ve detaylar!

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), 2023-2024 eğitim öğretim yılı için bütünleme (telafi) sınavlarına hazırlanan öğrenciler için giriş belgelerini erişime açtı.

Bu sınavlar, bitirme sınavında başarısız olan veya belirli şartlara göre başarılı olamayan öğrenciler için düzenlenmektedir.

AUZEF telafi sınavı, 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav, Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam üç oturum halinde yapılacak. Her ders için 20 soru sorulacak ve adaylara soruları cevaplamak için 30 dakika süre verilecek.

Sınavda her ders için 20 soru bulunacak ve doğru cevaplar değerlendirilirken her dört yanlış cevap bir doğru cevabı etkileyecek. Bu nedenle, adayların doğru cevap sayısına dikkat etmeleri önem taşıyor.

Sınav giriş belgeleri nasıl alınır?

AUZEF telafi sınavı giriş belgeleri, http://auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile erişim sağlanarak alınabilir. Adayların sınav yerleri ve diğer detaylar için bu platformu düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

Açıköğretim programlarında sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde özel bir kural bulunmakta olup, bu durum uzaktan eğitim programlarında geçerli değildir. Ara/vize sınavlarının etki oranı %30 iken, bitirme/bütünleme sınavının etki oranı %70 olarak belirlenmiştir.

AUZEF telafi sınavı için hazırlanan öğrencilerin bu detayları göz önünde bulundurarak sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaları tavsiye edilmektedir. Sınav günü ve saatlerini kaçırmamak adına giriş belgelerini zamanında temin etmeleri büyük önem taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri