Araç muayenesinde yeni şok! Kartlı tahsilat ücretleri tepki çekiyor!

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine kredi kartı tahsilat farkını da ekleyip sürücülerden fazladan ücret talep ediyor. Araç sahipleri, nakit ödeme de bulunmayan vatandaşlardan kesilen bu 77 TL’lik ekstra ücretten dert yandı.

Türkiye’de araç muayenesi denildiği zaman ilk akla gelen kurum olan TÜVTÜRK, yapmış olduğu yeni uygulama ile sürücülerin tepkisini çekti. Araç muayene ücreti şeklinde belirlenmiş olan 1.821 TL’yi peşin olarak vermeyen vatandaşlardan ‘Kredi Kartı Tahsilat Farkı’ olarak 77 TL ekstradan ücret alınmaya başlandı. Bu uygulama, birçok araç sahibinin tepki göstermesine neden oldu.

Sürekli artış yaşanıyor

Her sene milyonlarca araç sahibi tarafından ziyaret edilen TÜVTÜRK istasyonlarında, muayene ücretleri de git gide artmaya devam ediyor. Bu sene, motosiklet, traktör ve motorlu bisikletler için belirlenen muayene ücretleri 586.50 TL’den 927.60 TL’ye yükseltildi. Otomobil, kamyonet ve minibüs gibi araçlar için ücretler ise 1.149 TL’den 1.821 TL’ye çıkarıldı. Otobüs, çekici, kamyon ve tankerler için ise muayene ücreti 2.462,40 TL şeklinde belirlendi. Egzoz muayene ücreti ise 256 TL olarak alınıyor. 2007 senesinde özelleştirilmiş araç muayene hizmetleri, TÜVTÜRK tarafından devam ediyor. Piyasada bu işi yalnız başına yapan TÜVTÜRK, fiyat politikalarını belirlerken herhangi bir rekabet sorunu da yaşamıyor. Bu durum, araç sahiplerinin başka bir seçeneği olmamasına sebep oluyor ve eleştirilerin odağı durumunda yer alıyor.

Bütçeleri zorluyor

Son yedi sene de, araç muayene ücretlerinde yaklaşık olarak 818 gibi yüksek bir artış görüldü. 2017 senesinde 198.24 TL olan araç muayene ücreti, 2023 senesinde 1.130 TL’ye çıktı. Bu sene ise ücretlerde yüzde 61 oranında bir artış söz konusu oldu ve yeni ücret 1.821 TL şeklinde duyuruldu. Bu yüksek artış seviyeleri, araç sahiplerinin bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

Araç sahibi olanlar, TÜVTÜRK’ün kredi kartı tahsilat farkı uygulamasından çok şikayetçi. 77 TL’lik bu ekstra ücretin, kısa süren bir işleme göre çok fazla olduğunu belirten vatandaşlar, nakit ödeme yapabilmenin herkes açısından uygun olmadığını vurguluyor. Bu durum, özellikle ekonomik konu da sıkıntı yaşayan sürücüler için önemli bir problemi teşkil ediyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri