AÖF kayıt yenileme süreci için son çağrı!

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için önemli bir hatırlatma geldi.

Anadolu Üniversitesi, 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerinin 18 Ekim saat 22:00 itibarıyla sona ereceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, sürenin uzatılmayacağı vurgulandı, bu nedenle öğrencilerin işlemlerini geciktirmeden tamamlamaları gerekiyor.

Kayıt yenileme nasıl yapılır?

Kayıt yenileme süreci, öğrencilerin önce ders seçimi yapmalarını ardından da kayıt yenileme bedelini ödemelerini gerektiriyor. Her öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi aşmamak kaydıyla en fazla 10 ders seçebilir. Kayıt yenileme işlemi, öğrencilerin e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden yapılacak. Bu süreçte, ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında yer alacak.

Ücretler ve ödeme süresi

Öğrencilerin, ders seçimi işlemlerini tamamladıktan sonra, 2024-2025 Güz Dönemi için gerekli olan dönem öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payını, 18 Ekim 2024 saat 22:30’a kadar Kredi Kartı veya banka kartı ile ödemeleri gerekiyor. Ziraat Bankası ATM’lerinden ya da internet bankacılığı gibi alternatif yollarla da ödeme yapma imkânı mevcut.

Süreç sonrası yapılacaklar

Kayıt yenileme tarihleri içinde, öğrenci kaydını kontrol etmek için Kayıt Bilgi butonunu kullanabilir. Ayrıca, kaydı yenilenen öğrenciler, seçtikleri derslerde değişiklik yapma hakkına sahip olacak; ancak bu durumda oluşacak fark borçlarını, 25 Kasım 2024 ile 21 Şubat 2025 tarihleri arasında ödeyebilecekler.

Unutulmamalıdır ki, 18 Ekim 2024 tarihinden sonra hiçbir mazeret kabul edilmeyecek ve kayıt yenileme işlemi yapılamayacak. Öğrencilerin, belirtilen tarihler arasında kayıt yenileme bedelini ödemeleri kritik önem taşıyor; aksi takdirde kayıt yenileme haklarını kaybedecekler.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri