Aile Bakanlığı 7 bin 608 TL ödeme yapıyor: Ödeme sorgulama nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı olarak 7 bin 608 TL'nin hesaplara yatırılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Erken Ödeme Müjdesi

Kurban Bayramı öncesinde, beklenen evde bakım yardımı ödemeleri erkene çekildi. Bakan Göktaş, engelli bireylerin aileleri tarafından bakılmasını destekleyen “Evde Bakım Yardımı” programının önemine dikkat çekerek, bu ödemelerin ailelerin bayramı daha rahat geçirmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Evde Bakım Yardımı Nedir?

2006 yılında başlatılan “Evde Bakım Yardımı” programı, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşamalarını ve evde bakım almalarını teşvik ediyor. Bu yardım, tam bağımlı kişilere evlerinde bakmakla yükümlü aile üyelerine maddi destek sağlayarak aile bütünlüğünü korumaya yardımcı oluyor.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Kurban Bayramı öncesinde ödeme yapılıp yapılmayacağını merak edenler için müjdeli haber geldi. Bakan Göktaş;

“Kurban Bayramı nedeniyle, evde bakım hizmeti alan tam bağımlı bireyler ve aileleri için ödemeleri erkene alıyoruz. Evde Bakım Yardımından faydalanan 560 bin vatandaşımızın hesaplarına 14 Haziran'da toplamda 4,2 milyar lira yatırılacak” dedi.

Evde Bakım Maaşı Nasıl Kontrol Edilir?

Evde bakım yardımı alanlar, maaşlarının hesaplarına geçip geçmediğini şu yöntemlerle kontrol edebilirler:

  • e-Devlet Kapısı: “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” hizmeti üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile maaş durumu sorgulanabilir.
  • SMS: Ziraat Katılım Bankası üzerinden maaş alanlar, SMS ile evde bakım maaşlarının yatırılıp yatırılmadığını ve hesap bakiyelerini öğrenebilirler.

Detaylı Destek Ödemesi Bilgileri

Bakan Göktaş, engellilik alanında sunulan hak temelli sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir olmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri