2024 ALES/2 sınav soruları ve cevap anahtarları yayınlandı! İşte erişim detayları…

28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024-ALES/2 sınavı sonrasında, adayların merakla beklediği sorular ve cevap anahtarları nihayet erişime açıldı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın sonuçları için geri sayım başlarken, adaylar doğru cevapları ve kendi performanslarını değerlendirme fırsatına kavuştu.

2024 ALES/2 sınavında sorular ve cevap anahtarları, ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar, sorulara ve cevap anahtarına ÖSYM'nin resmi AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden ulaşabilecek. Bunun için https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

  • Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı, PDF formatında indirilebilir.
  • Sonuç Tarihi: ÖSYM’nin takvimine göre, sınav sonuçları 16 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

ALES sınavında, dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürdüğü için, cevap anahtarları adayların doğru yanıtlarını ve sınav performanslarını değerlendirebilmeleri açısından kritik öneme sahip. Cevap anahtarları, adayların hangi sorularda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda eksik kaldığını görmelerine yardımcı olacak.

Ne zaman açıklanacak?

Adaylar, ALES soruları ve cevap anahtarlarına hemen şimdi erişebilir. Sorulara ve cevaplara göz atarak sınav performansınızı değerlendirebilir, sonuçlar açıklanmadan önce kendi sınav sonuçlarınıza dair bir ön fikir edinebilirsiniz.

İlgili bağlantılara tıklayarak, sınav soruları ve cevap anahtarlarına erişebilir, AİS sistemine giriş yaparak detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında, sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri