Öğrencilere 5 Bin TL Destek Müjdesi! Bakanlık Yeni Yardım Programını Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enflasyonun yarattığı ekonomik baskılar altında ezilen ailelere yeni bir nefes olabilecek önemli bir yardım programı duyurdu. Eğitim hayatını sürdüren ihtiyaç sahibi öğrenciler için 5 bin TL’ye varan nakit destek imkanı

Kimler Bu Destekten Yararlanabilir?

Yeni başlatılan bu program, yalnızca maddi durumu yetersiz ailelerin, ailelerinden uzakta örgün eğitim gören çocuklarını kapsıyor. Öğrencilerin ailelerinin yaşadığı şehirden farklı bir şehirde eğitim görmesi başvuru için ana koşullardan biri olarak belirlendi. Bu sayede, öğrencilere ulaşım masrafları için maddi destek sağlanacak.

Başvuru Şartları

Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin, masraflarını belgelendirmeleri gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her dönem için 1.250 TL’ye kadar ulaşım desteği sunarken, toplamda 5.000 TL’ye kadar yardım yapılabileceğini belirtti. Bu destekten yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, başvurularını kendileri yapabilecekken, 18 yaş altı öğrenciler için başvuruların aileleri tarafından yapılması gerekiyor.

Ne Kadar Destek Verilecek?

Bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik bu destek programı kapsamında, öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılama amacıyla yılda 4 kez, toplamda 5.000 TL’ye kadar yardım sunacak. Bu yardım, yalnızca ulaşım masraflarının belgelendirilmesi koşuluyla nakit olarak ödenecek.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Ekonomi Haberleri