Memur-Sen'in Sakladığı Gerçekler Ortaya Çıktı: Memurların Zam Kayıpları

Memur-Sen'in Sakladığı Gerçekler Ortaya Çıktı: Memurların Zam Kayıpları

Memur-Sen'in memurlardan sakladığı zam formülü ile ilgili gerçekler, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Aziz Çelik'in paylaştığı verilere göre, toplu sözleşmedeki zam formülü nedeniyle memurlar, Temmuz ayında enflasyondan 5,5 puan düşük zam alacaklar.

Kayıpların Detayları:

  • Ortalama bir memurun aylık kaybı 2 bin TL.
  • 6 aylık kayıp 12 bin TL.
  • 1,5 yıllık kayıp 73 bin TL.

Memur-Sen, bu gerçeği açıklamadığı gibi kayıpların telafisi için de herhangi bir adım atmıyor. Ayrıca, 300 TL için CHP önünde eylem yapan Memur-Sen, 73 bin TL'ye varan kayıp için sessiz kalıyor.

Prof. Dr. Aziz Çelik'in Açıklamaları

Prof. Dr. Aziz Çelik'in paylaştığı tabloya göre, memurlar 2024 ve 2025 yıllarında ciddi kayıplar yaşayacak. Yapılan hesaplamalar ve tahminler doğrultusunda memurların maaşlarının resmi enflasyonun gerisinde kalacağı belirtiliyor.

Tablodaki Önemli Veriler:

  • 2024 yılının ilk 6 ayında memurlar %24,73 enflasyon oranına karşılık %19,31 zam alacak.
  • 2024 ve 2025 yılları boyunca toplam kayıp 73 bin TL'yi bulacak.

Kamuoyundan Gelen Tepkiler

Hüseyin Rahmi Akyüz, Prof. Dr. Aziz Çelik'in hesaplamalarını ve yorumlarını eleştirerek, enflasyon ve ücretlerin artış/güncellenme yöntemi konusunda bilgi eksikliği olduğunu belirtti. Aziz Çelik ise niyetinin doğru verileri kamuoyuna sunmak olduğunu ifade etti.

Bu veriler ışığında memur ve emeklilerin enflasyon karşısında alım güçlerini korumak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği bir kez daha ortaya konuluyor. Memur-Sen'in bu duruma karşı nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri