Emeklilere Müjde: Yüzde 25 İndirim Başladı

TBMM tarafından onaylanan yeni düzenlemeye göre, 60-65 yaş aralığındaki tüm vatandaşlar için büyük bir indirim dönemi başlıyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın, bu yaş grubundaki bireyler toplu taşıma hizmetlerinde yüzde 25 indirimden faydalanacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında emeklilere yapılan maaş zammı, bazı kesimlerde beklentilerin altında kalmıştı. Ancak, yeni uygulama ile emeklilere yönelik sağlanan yüzde 25’lik indirim, maaş artışlarının getirmediği rahatlamayı sunacak. Bu indirimle birlikte, 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlar toplu taşıma hizmetlerinden daha düşük maliyetlerle yararlanabilecekler.

Muğla’dan İndirimli Ulaşım Haberi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın duyurduğu yeni düzenleme, 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlar için toplu taşıma ücretlerinde önemli bir indirim sağlıyor. Muğla'da 23 TL olan indi-bindi ücreti, bu yaş grubundaki bireyler için 17 TL’ye çekildi. Bu değişiklik, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve onun denetimindeki özel toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

Muğla'da daha önce öğrencilere yönelik ulaşım ücretlerini 1 TL'ye düşüren Başkan Aras, şimdi benzer bir indirim uygulamasını 60-65 yaş grubundaki vatandaşlar için de hayata geçiriyor. Bu yeni uygulama, Başkan Aras’ın seçim vaatlerinden birinin gerçekleştirilmesi anlamına geliyor ve emekliler için önemli bir destek sağlıyor.

İndirimli Kart Başvuruları Başladı

60-65 yaş grubundaki vatandaşlar ve öğretmenler, indirimli toplu taşıma kartlarını almak için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği kart basım noktalarına başvurabilirler. Başvurular hakkında detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Ekonomi Haberleri