BBP lideri desteciden tartışmalı vergi düzenlemesine destek: "biz veririz!"

Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, bu vergi kesintisini savunarak, muhalefete sert eleştirilerde bulundu.

Destici, "Onun vermediği 750 lirayı biz veririz!" diyerek, bu durumu milli bir görev olarak nitelendirdi.

Kredi kartı limitleri üzerinden kesinti

AK Parti'nin TBMM'ye sunacağı yeni vergi paketi, kredi kartı limitleri üzerinden savunma sanayiine katkı payı almayı öngörüyor. 100 bin TL ve üzeri kredi kartı kullananlardan alınacak olan bu yıllık kesinti, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacak. Hükümet, bu düzenleme ile 46 milyar TL'lik gelir elde etmeyi hedefliyor.

Muhalefetten tepkiler

Bu vergi düzenlemesine karşı çıkan muhalefet, öneriyi eleştirirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İsrail saldıracak" söylemiyle gündem yaratan bir açıklama yaptı. Özel, yeni düzenlemenin arkasında yatan motivasyonun vergi yükünü artırmak olduğunu vurguladı.

Destici'den sert açıklamalar

Mustafa Destici, muhalefetin bu vergiye karşı çıkmasını eleştirerek, "Vermezsen sonun Suriye, Irak gibi olur" ifadelerini kullandı. Destici, ayrıca muhalefeti milliyetçilikten uzak durmakla suçlayarak, "Bunlar, Yunanistan ve Ermenistan'ı savunuyor," şeklinde konuştu.

Bankalarda yoğunluk artıyor

Tartışmaların yanı sıra, yeni düzenleme nedeniyle bankalarda yoğunluk yaşanıyor. Müşteriler, kart limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek için bankalara akın ederken, bu durum bankacılık sisteminde geçici bir karmaşaya yol açtı.

Yeni vergi düzenlemesi, hem hükümet kanadında hem de muhalefet cephesinde farklı tepkilere neden oldu. Bu durum, Türkiye'de ekonomik ve sosyal dinamiklerin nasıl şekillendiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Destici'nin açıklamaları, bu konunun daha fazla tartışılmasına zemin hazırlayacak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Ekonomi Haberleri