Bakan Göktaş Duyurdu: Ödemeler O Tarihte Başlayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın ilk ödemelerinin 9 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu.

Programın Uzatılması ve İlk Ödemeler

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanlığı’nın onayıyla Türkiye Aile Destek Programı’nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığını belirtti. "Programın ilk ödemelerini 9 Ağustos'ta vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız," diyen Göktaş, uygulamanın geniş kapsamına ve içerdiği yardımlara dikkat çekti. Programın uzatılmasıyla birlikte, ailelere aylık 4 milyar lira ödenecek ve bu yardımlar, toplamda 88 milyar lirayı aşacak.

Yardımın Kapsamı

2022 yılında başlatılan Türkiye Aile Destek Programı, geniş bir yelpazede destek sağlıyor. Emekliler, dul, yetim, mevsimlik işçiler ve memurlar dışında kalan tüm vatandaşlar bu programdan yararlanabiliyor. Program, elektrik tüketim desteği dahil olmak üzere ailelerin aylık gelirleri ve çocuk sayısına göre belirlenen yardımlar sunuyor. 2024 yılı sonuna kadar, 3 milyon haneye ödeme yapılması planlanıyor.

Göktaş, programın uzatılmasının ardından ailelerden yoğun talep aldıklarını belirtti. "Küresel salgın döneminde başlattığımız bu destek programı, birçok aileye maddi yardım sağladı. Şimdi ise bu desteği daha geniş bir kesime sunmaya devam edeceğiz," dedi. İki yıl süren program boyunca 4 milyondan fazla haneye toplamda yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağlandığı belirtiliyor. Ayrıca, çocuk destekleri kapsamında yaklaşık 20 milyar lira ödendi.

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlar konusunda arz odaklı bir yaklaşımı benimseyerek vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Ekonomi Haberleri