Akaryakıt fiyatlarında bugün neler değişti? 29 Ağustos güncellemesi…

Bugün akaryakıt piyasasında dikkat çeken bir değişim yaşandı. Döviz kuru, brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve vergi artışları, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki akaryakıt fiyatlarını etkilemiş durumda.

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında fiyatlar arasındaki farklar gözle görülürken, Ankara ve İzmir’de de durum dikkat çekici.

İstanbul’daki akaryakıt fiyatları

İstanbul'da akaryakıt fiyatları bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Avrupa yakasında benzin litre fiyatı 43.24 TL, motorin litre fiyatı ise 43.16 TL. LPG'nin litre fiyatı ise 23.73 TL olarak belirlenmiş. Anadolu yakasında ise benzin litre fiyatı 43.13 TL’ye, motorin litre fiyatı ise 43.09 TL’ye düşerken, LPG'nin litre fiyatı 23.19 TL’ye gerilemiş durumda.

Başkent Ankara'da akaryakıt fiyatları, İstanbul’a kıyasla biraz daha yüksek. Benzin litre fiyatı 43.55 TL, motorin litre fiyatı ise 43.57 TL. LPG ise 23.74 TL'den satılmakta. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 44.05 TL'ye yükselmişken, motorin litre fiyatı 44.09 TL olarak belirlenmiş. LPG'nin litre fiyatı ise 23.49 TL'den işlem görmekte.

Son dönemdeki döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Bu durum, şehirler arasındaki fiyat farklarının artmasına ve tüketicilerin akaryakıt maliyetlerinde önemli değişiklikler yaşamasına neden oluyor. Uzmanlar, bu değişimlerin kısa vadede devam edebileceğini öngörüyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, hem şehirlerarası seyahatleri hem de günlük ulaşım maliyetlerini doğrudan etkiliyor. İlgili haberler ve güncellemeler için takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Ekonomi Haberleri